SE LUCREAZĂ? Porțiune de șine a trenulețului din parc, acoperită de piatră concasată

La începutul acestui an am semnalat avarierea șinelor la trenulețul din parc. Stricăciunile au apărut în urma căderii accidentale a unui arbore, spuneau la acea dată reprezentanții Primăriei Baia Mare. Autoritățile au precizat atunci, într-un răspuns trimis Glasul Maramureșului, că  ”de îndată ce condițiile meteo vor permite, această porțiune de terasament va fi refăcută”.

Între timp condițiile meteo ar fi permis începerea lucrărilor. Este adevărat că autoritățile mai au timp, deoarece trenulețul circulă doar pe perioada verii. Între timp, am primit imagini pe adresa redacției, din care se vede că porțiunea respectivă a fost acoperită cu pietre.

Oficialii Primăriei Baia Mare au precizat că șinele au fost înlocuite, iar piatra concasată  a fost împrăștiată peste pentru pentru consolidarea terasamentului.

”În perioada ulterioară avarierii șinelor cauzate de căderea unui arbore, au fost realizate lucrări specifice remedierii terasamentului, în raport de condițiile meteo și specificul intervențiilor necesare. Astfel, în perioada ianuarie – februarie 2024 au fost înlăturate șinele contorsionate, a fost stabilizată și refăcută planeitatea solului pentru pregătirea montării noilor segmente de șine, fiind totodată realizată achiziționarea a două segmente de șină de câte 9 m fiecare, pentru înlocuire.
Ulterior, în intervalul 01 – 07 martie 2024 a fost realizată înlocuirea și montarea celor două segmente de șină de câte 9 m fiecare, a fost adusă și împrăștiată pe amplasament piatra concasată pentru consolidarea terasamentului.

Urmează ca în perioada imediat următoare în care temperaturile vor fi în creștere și precipitațiile vor fi absente, să se efectueze lucrările de așezare și tasare a pietrei pe terasament, pentru a permite consolidarea corespunzătoare a solului, operațiuni ce reprezintă finalizarea lucrărilor, determinând astfel remedierea completă cu aducerea la stadiu corespunzător de întrebuințare a terasamentului care asigură calea de rulare pentru trenulețul de agrement din incinta Parcului Regina Maria”, se arată în răspunsul trimis către Glasul Maramureșului.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA