SEZONUL VIROZELOR. Ce medicamente se găsesc mai greu

Anul trecut, sezonul virozelor a fost unul plin de provocări, mai ales pentru părinți. Din farmacii au început treptat să dispară sau să se găsească tot mai greu, atât diverse antibiotice, cât și siropurile de tuse sau chiar antiinflamatoarele și antipireticele. În aceste condiții, maramureșenii au avut de făcut mai multe drumuri, pentru o simplă rețetă de răceală.

Chiar dacă anul acesta vremea a ținut până acum cu noi, am dorit să aflăm dacă situația riscă să se repete. Conducerea Colegiului Farmaciștilor Maramureș spune că cel puțin deocamdată, nu avem o criză de medicamente pe acest segment.

”Există medicamente care se găsesc un pic mai greu și care sunt în cantitate limitată, dar în general avem medicație. Antidiabeticele se găsesc mai greu și unele antibiotice sunt în cantități mai limitate. Oricum, este mai bine decât anul trecut. Nu farmaciile sunt problema, problema este la nivelul depozitelor. Ele alimentează rețeaua proprie de farmacii sau există și exportul paralel. Situația este însă mai bună față de anul trecut. Deocamdată nu au apărut nici virozele în mod semnificativ. Deocamdată vremea ține cu noi.

Am văzut însă o crește a cazurilor de Covid, asta da, clar. Ar fi foarte util să ne testăm și copiii la fel. Covid-ul există în continuare, este cu noi, a existat și vara asta. După concedii lumea o migrat mult, a zburat peste tot și începe să se simtă”, a declarat Simina Timiș, președintele Colegiului Farmaciștilor Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA