SIGURANȚĂ. Colegiul de Arte are culoar de îmbarcare și debarcare

Ieri s-a dat în folosință sistemul de culoar de îmbarcare și debarcare a elevilor în fața Colegiului de Arte din Baia Mare. Practic, este al doilea astfel de sistem implementat în municipiu, după cel de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”. Scopul este acela de a crește gradul de siguranță a copiilor și, în același timp, de a descongestiona traficul rutier din zonă atunci când părinții își iau sau duc copiii la școală.

În acest culoar, părinții pot opri pentru scurt timp mașina (aproximativ 30 secunde) să își lase sau să își ia copilul de la școală. Pe acest culoar, oprirea este interzisă, iar pentru oprire s-a creat un loc separat, în parcarea de vizavi.

În plus, s-a schimbat sensul de intrare în parcare; astfel acesta poate fi accesat dinspre biserică, așa cum de altfel este și sensul de mers pe acel tronson a străzii Petőfi Sándor.

Părinții care aleg să își conducă copiii până la intrarea în unitatea de învățământ sunt rugați să oprească/ staționeze în alte locuri în care aceste manevre sunt permise. De asemenea, s-au marcat locuri de parcare de-a lungul străzii către Inspectoratul Școlar Județean.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica