SPECTACOL ÎN AER LIBER. Caravana Shakespeare ajunge în Baia Mare

Mâine, 2 aprilie, Caravana Shakespeare ajunge în Baia Mare. De la ora 18, în Piața Libertății, iubitorii de teatru sunt așteptați la spectacolul în aer liber ”Operele complete ale lui Shakespeare”. Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5 săptămâni, Caravana Shakespeare prezintă, în premieră, în 30 de orașe din România „Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute, un spectacol în aer liber.

Accesul este liber, iar participanții la spectacol au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekenduri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – ediția a XIV-a, ce va avea loc în perioada 16-26 mai, la Craiova.

”Caravana îl aduce pe Shakespeare din mijlocul comunității teatrale din Craiova în mijlocul comunităților din fiecare oraș prin care vor trece și pentru a împărtăși o frântură din spiritul tânăr, fresh și nonconformist al Festivalului Internațional Shakespeare din Craiova, unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii”; transmit organizatorii.
Spectacolul „Operele complete ale lui Shakespeare” îi are în distribuție pe Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor și Alexandru Gabriel Boboruță. Traducerea și adaptarea sunt semnate de Petre Bokor, scenografia îi aparține Adelinei Galiceanu, iar regia este semnată de Alexandru Boureanu.

„Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute este un spectacol de teatru creat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și prezentat în premieră de trei actori care colindă țara într-o camionetă.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica