TÂRGU LĂPUȘ. Un minor s-a urcat la volan băut și a făcut praf două mașini

Un tânăr de 17 ani a furat două mașini și ar fi urcat la volan băut, provocând accidente cu ambele autovehicule. Inițial acesta ar fi sustras o mașină și a ieșit la o ”plimbare”. După ce a ieșit cu mașina în decor, acesta a furat o a doua mașină, care, din păcate, a avut aceeași soartă, după ce șoferul minor ar fi provocat un nou accident rutier.
”Polițiștii au reținut pentru 24 de ore un tânăr bănuit de comiterea de infracțiuni rutiere și furt în scop de folosință. Activitățile specifice desfășurate cu operativitate de polițiștii din Târgu Lăpuș au condus la identificarea și reținerea unui tânăr bănuit că ar fi sustras două autoturisme. Ulterior, fără a deține permis de conducere și în stare de ebrietate, acesta ar fi urcat la volan fiind implicat în producerea a două accidente cu pagube materiale.
Un bărbat a sesizat Poliția orașului Târgu Lăpuș prin SNUAU 112 despre faptul că i-au fost sustrase două autoturisme ce erau parcate în fața imobilului în care locuiește. Polițiștii au demarat activități specifice de cercetare și la scurt timp au identificat un tânăr de 17 ani, din localitatea Boiereni, bănuit de comiterea faptelor.
Investigațiile efectuate de polițiști au relevat că cel în cauză ar fi sustras un autoturism, l-a condus pe DC 38, iar la ieșire din localitatea Boiereni ar fi părăsit partea carosabilă. În urma accidentului au rezultat pagube materiale. Ulterior, acesta s-ar fi întors pe jos la imobilul respectiv, ar fi sustras celălalt autoturism și l-ar fi condus tot pe D.C. 38, producând un alt accident cu pagube materiale, în afara localității Boiereni.
Tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru care a indicat o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza probatoriului administrat de polițiști, față de tânăr a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furtul în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, precizează IPJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA