Tinerii din Maramureș se pot înscrie la Școala de vară IPROMO

Cursul se va desfășura în Italia, în perioada 11-25 iulie

Asociația Europeană a Zonelor de Munte – EuroMontana – în cadrul căreia Consiliul Județean Maramureș este membru – împreună cu Secretariatul Parteneriatului Montan a lansat apelul de candidaturi pentru cea de-a 16-a ediție a Școlii de vară IPROMO.

IPROMO este un program anual de instruire privind dezvoltarea durabilă a munților organizat în comun de Secretariatul Parteneriatului Montan al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Universitatea din Torino, Italia și Universitatea din Tuscia, Italia, sub înaltul patronaj al Ministerul italian al Afacerilor Externe, transmite Consiliul Județean Maramureș.

Tema școlii de vară IPROMO din acest an va fi „Tineretul și viitorul pădurilor din zona de munte”, iar dezbaterile se vor axa pe managementul durabil al pădurilor, cu accent pe rolul tinerilor. Cursul va fi un studiu aprofundat ce se va desfășura timp de două săptămâni la Pieve Tesino (nord-estul Italiei) și Ormea (nord-vestul Italiei), în perioada 11 iulie – 25 iulie.

Având în vedere tema acestui an – tineretul, doar participanții cu vârsta sub 35 de ani (născuți în timpul sau după anul 1988) sunt eligibili să aplice. Persoanele interesate pot aplica online, prin transmiterea unui curriculum vitae ca fișier Word sau PDF la adresele de e-mail Antonella.Sorrentino@fao.org și Fabio.Parisi@fao.org. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 28 februarie.

Mircea GRIGOR

mg
mg