TRAGEDIE. O fetiță de 4 ani și bunica acesteia au murit după ce au mâncat la masa de Florii

Se întâmplă și tragedii. O simplă masă în familie se poate transforma într-un coșmar. S-a întâmplat în județul Călărași, unde în cursul zilei de 29.04.2024, s-a înregistrat un eveniment tragic, decedând în aceeaşi zi, în cursul dimineţii, o fetiţă de 4 ani şi, în jurul prânzului, bunica acesteia.

Ministerul Sănătății a anunțat că „evenimentul a fost notificat iniţial ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, fiind posibil incriminat peştele consumat în cursul zilei de duminică. La masă au participat 10 persoane, din care 4 copii şi 6 adulţi, produsele consumate au fost numeroase (peşte, ceafă porc, mici, cârnaţi porc, coaste porc, gogoşi). Greţuri şi vărsături au avut doar feţiţa de 4 ani şi bunica acesteia. Tabloul clinic al fetiţei poate fi asociat eventual cu o intoxicaţie alimentară, iar în cazul bunicii (cu afecţiuni preexistente: infarct miocardic, fibrilaţie atrială), stopul cardio-respirator a survenit în momentul transmiterii veştii că fetiţa a decedat şi nu a putut fi resuscitată.

Serviciul de Medicină Legală va efectua necropsia ambelor persoane şi vor fi prelevate probe, inclusiv toxicologice, în vederea stabilirii cauzei / cauzelor de deces”.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA