
TURISM ÎN MARAMUREȘ. Atracții propuse de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a îndemnat, în weekend, pe Facebook, către o călătorie fascinantă în timp și cultură, direcționându-i pe turiști să pășească în frumusețea și autenticitatea județului Maramureș. Cu un apel către toți cei dornici să descopere comorile istorice și naturale ale acestui județ, ministerul a subliniat că Maramureșul este o perlă culturală și naturală, o destinație plină de tradiție și ospitalitate.
Printre atracțiile propuse se numără cele opt monumente UNESCO, biserici de lemn care reprezintă adevărate bijuterii arhitecturale, printre care se remarcă: Biserica de lemn ”Sf. Nicolae” din Budești – Josani, Biserica de lemn ”Cuvioasa Paraschiva” din Poienile Izei și Biserica de lemn ”Sf. Mihail și Gavriil” din Șurdești.
De asemenea, turiștii sunt îndemnați de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului să exploreze și alte destinații emblematice din Maramureș, precum: Bârsana, cunoscută pentru Biserica de lemn a Mănăstirii Bârsana și pentru portul popular tradițional, sau Săpânța, unde se află celebrul Cimitir Vesel, opera inedită a meșterului Stan Ioan Pătraș.
În plus, nici municipiul Baia Mare nu trebuie ratat, atrage atenția ministerul, oferind turiștilor o istorie bogată și o serie de atracții turistice, printre care Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”.
”Guvernul a aprobat în ședința de vineri, 16 februarie, atestarea ca stațiune turistică de interes național a Zonei turistice a municipiului Baia Mare, județul Maramureș. Pentru a descoperi toate aceste comori ale trecutului și prezentului nu ezitați să includeți în planurile voastre de vacanță județul Maramureș”, îndeamnă Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Maria STOICA