Un nou caz de dopaj zguduie sportul românesc

Maria Boldor, sportiva care a adus prima medalie la un Campionat Mondial pentru floreta feminină a României în ultimii 20 de ani, a fost testată acasă și este suspendată provizoriu de 11 ianuarie 2023.

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Marius Florea, a confirmat pentru AGERPRES cazul de dopaj al floretistei Mariei Boldor.

Maria Boldor, legitimată la CSA Steaua, a fost supusă unui control inopinat în luna noiembrie şi a fost testată pozitiv la Enobosarm (ostarină), urmând să solicite contraexpertiza la proba B.

”Am rămas fără cuvinte. Nu ne-a căzut bine deloc, dar chiar nu ai ce să faci. Pentru mine nu e o bombă, nu mă mai surprinde nimic în ziua de azi. Ea a făcut analiza când era acasă, nu la competiţie, în luna noiembrie. După Campionatul Mondial i s-a făcut control şi nu a fost nicio problemă. Maria avea probleme la genunchi şi ar fi trebuit în mod normal să se opereze. Dar în situaţia asta nu ştiu. Noi am scos-o din lotul olimpic, de peste tot, aşa cum e normal. Ea nu mai are contract nici cu CSA Steaua, i l-au desfăcut. Nu ai cum să-i verifici acasă, să stai după ei. Acum suportă consecinţele. Nu exista la noi practica dopajului. Nu îmi amintesc să fi avut ceva probleme. Am fost şi sportiv şi antrenor şi arbitru, dar nu am avut aşa ceva. Dar sunt aceste generaţii, mai ciudate, după cum vedeţi. Mi-a spus că va cere contraexpertiza, iar dacă aceasta se va confirma riscă între doi şi patru ani de suspendare”, a declarat Marius Florea pentru AGERPRES.

foto Augusto Bizzi

cm
cm