Vizită istorică a președintelui ucrainean Volodimir Zelensky în SUA

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky s-a întâlnit ieri, la Casa Albă, cu preşedintele Joe Biden, care l-a asigurat de continuarea sprijinului pentru Ucraina.

„Ucraina este în viaţă. În 300 de zile de acest război, am început o nouă etapă în relațiile dintre Ucraina și SUA. Am ajuns la nivelul alianței reale, care este sută la sută plin de conținut real”, a declarat Volodimir Zelensky.

Apoi, preşedintele Ucrainei s-a adresat, miercuri seara, membrilor Congresului SUA, cărora le-a spus, într-un discurs rostit în limba engleză, că ţara sa rezistă, graţie ajutorului primit, şi este decisă să nu cedeze în faţa agresiunii ruse.

Aplaudat îndelung la sfârşitul discursului, preşedintele ucrainean a înmânat preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, un dar pentru Congresul SUA – un steag ucrainean cu semnăturile şi mesajele soldaţilor ucraineni care luptă la Bahmut şi pe care Zelenski i-a vizitat cu o zi înainte. În schimb, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, i-a dăruit lui Zelenski un steag american împăturit – chiar cel care a fluturat miercuri deasupra clădirii Capitoliului.

cm
cm