ZIUA MEDICULUI DE FAMILIE. Doctorii au pus de-o parte grijile și frustrările, pentru o zi

Astăzi este celebrată Ziua Medicului de Familie, ocazie cu care responsabilii Asociației Medicilor de Familie din Maramureș au vorbit despre importanța acestei profesii, dar și despre satisfacțiile la care se pot aștepta tinerii care vor să îmbrățișeze o carieră în acest domeniu.

”Nu vreau să vorbesc în această zi de sărbătoare pentru noi despre neajunsurile sau frustrările pe care specialitatea noastă le are, dar nu cred că greșesc dacă spun că este coloana vertebrală a sistemului sanitar, deoarece colegii zilnic își aduc contribuția prin activitatea lor, la starea de sănătate a populației.

Aș vrea să le doresc tuturor multă sănătate și putere de muncă, aplecare spre nevoile medicale ale pacienților, multe împliniri și satisfacții în profesia nobilă pe care cu atâta devotament o fac.

Tinerilor le-aș spune că este o specialitate foarte frumoasă. Este adevărat că trebuie să știi din toate specialitățile, ca să fii un adevărat medic de familie bun. Cei care vor alege această specialitate vor avea satisfacții foarte mari. Cred că noi am depășit faza în care suntem doar trimițători de bilete de trimitere și reușim să tratăm o bună parte din problematica medicală a pacienților pe care îi avem”, a declarat Elisabeta Scholl, președintele Asociației Medicilor de Familie Maramureș, pentru Glasul Maramureșului.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA