MARAMUREȘ. Este nevoie de o pregătire profesională mai bună a asistenților medicali

Astăzi, în Baia Mare a fost marcată Ziua Internațională a Asistentului Medical, ocazie cu care profesioniștii din sistem au vorbit despre progresele care s-au făcut la nivelul județului nostru, în ceea ce privește pregătirea personalului din Sănătate.

Tot cu această ocazie însă, asistenții medicali iau parte și la conferința cu tema: ”Asistenții noștri. Viitorul nostru”.

”Ne detașăm puțin de problema zilnică, vom asculta expunerile colegilor care au pregătit lucruri interesante și ne bucurăm de prezența tuturor celor 270 de participanți la această întâlnire.

Ceea ce se dorește la nivel național, este o pregătire superioară a asistenților medicali și este nevoie de așa ceva și în Maramureș. Consiliul Județean și Spitalul Județean de Urgență au reușit acest parteneriat cu UMF Cluj, iar acest lucru este extraordinar. Vorbim de pregătire de studii superioare. Va fi o adresabilitate foarte mare. Avem colegi din Maramureș care la studii la Cluj, Timișoara, Deva, peste tot și se vor bucura foarte mult că vor putea face aceste studii la nivel local”, a declarat Viorica Totorean, președintele Ordinului Asistenților Medicali Maramureș.

Studiile superioare trebuie să se reflecte și-n salarii

În același timp însă, este nevoie ca asistenții medicali cu studii superioare să fie și remunerați pe măsură, după cum a subliniat și managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare, Rareș Pop.

”Sper să putem face față la noi în spital să-i și recompensăm pe asistenții medicali pentru studiile superioare pe care le au. Primordial pentru mine este resursa umană pentru care am o deosebită grijă și acord o foarte mare atenție în primul rând la nevoile din punct de vedere financiar. Mă bucur foarte mult că în ultima perioadă toți am reușit să schimbăm și să muncim într-un mediu mult mai bun, mult mai aplecat spre protecția personalului și nu în ultimul rând, a pacienților”, a precizat Rareș Pop.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA