AGENDA ZILEI: 11 martie 2024

Au trecut: 70 zile / Au mai ramas: 295 zile

ZIUA DE 11 MARTIE ÎN ISTORIE:

În anul 1867, are loc premiera operei Don Carlos, de Giuseppe Verdi. În anul 1888, o fortună masivă de zăpadă, care durează trei zile, paralizează coasta de est a Statelor Unite. În anul 1985, Mihail Gorbaciov este ales în funcția de secretar general al PCUS. În anul 1990, începe manifestația populară din Piața Operei din Timișoara, unde a fost adoptată (în 12 martie) Proclamația de la Timișoara. În anul 2003, este fondată, la Haga, Curtea Penală Internațională. În anul 2020, OMS declară oficial pandemia de coronavirus

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfântul Sofronie, patriarhul Ierusalimului; Pomenirea morților;

Greco-catolic: Sf. Sofronie, al Ierusalimului. Pomenirea morților;

Romano-catolic: Sf. Constantin, rege m.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 14 și 15 grade Celsiul, iar cele minime, între 7 și 8 grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 6.45 si apune la ora 18.25.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.54; Franc elvetian: 5.18; Lira sterlina: 5.83;

MAXIMA ZILEI: Viitorul. Perioada aceea in care afacerile noastre prospera, prietenii ne sunt prieteni adevarati si fericirea ne este asigurata. (Ambrose Bierce255)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Nu uitați să stingeți lumina, închizând inclusiv orice piesă luminată. 3 piese luminate inutil în fiecare seară consumă tot atâta electricitate ca un frigider.

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Vara în care mama a avut ochii verzi” (de Tatiana Țîbuleac )

Microromanul Tatianei Țîbuleac continuă să fie pe lista celor mai vândute volume în rețeaua Cărturești. O excepțională reprezentare a relației fiu – mamă, Vara în care mama a avut ochii verzi este un roman dur și frumos, scris într-o limbă numai a lui, o limbă a poeziei, tandreții și durerii, pe care-l citești cu nesfârșită mirare și care îți rămâne adânc întipărit în minte și în suflet. (https://rasfoiala.com/2022/06/24/top-carti-de-vacanta-10-romane-de-citit-in-vara-lui-2022/)

GlasulMM
GlasulMM