ARTIST CONTROVERSAT. Gheorghe Turda a împlinit 76 de ani

Cântărețul maramureșean de muzică populară Gheorghe Turda a împlinit ieri vârsta de 76 de ani. Contactat de Click!, artistul a mărturisit cum și-a petrecut el această zi specială din viața sa, dar și pe cine a avut alături.

Practic, Gheorghe Turda și-a sărbătorit ziua de naștere prin muncă. Ieri, acesta a filmat pentru o emisiune de televiziune. Mai mult, a mărturisit că finalul zilei a fost alocat unei dintre fiicele sale, pentru o cină în familie, împreună cu ginerele și nepoții. Cealaltă fiică a lui Gheorghe Turda este stabilită în Austria.

Petrecerea cea mare legată de aniversare va avea loc sâmbătă, la un celebtru restaurant din București, unde invitați vor fi prietenii de suflet.

Gheorghe Turda a fost și este unul dintre cei mai apreciați artiști din România, însă imaginea sa a fost șifonată după ce acesta a fost declarat colaborator al Securității printr-o decizie definitivă a ÎCCJ din anul 2011, publicată în Monitorul Oficial doi ani mai târziu.

Potrivit newsweek.ro, el și-a turnat o rudă la miliție, imediat după ce a aflat că aceasta dorește să fugă din țară. Acest lucru s-a întâmplat în 1972, pe vremea când Turda însuși participa la concursuri internaționale de folclor.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica