AVERTIZARE. S-au înmulțit cazurile de violență în școlile din Maramureș

Săptămâna aceasta, la Colegiul de Arte Baia Mare, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș au avut o întâlnire de lucru cu directorii de învățământ preuniversitar din județ. Tematica dezbaterilor a vizat, în principal, aspecte referitoare la managementul resursei umane, acestea fiind prezentate de prof. Carmen Moldovan, inspector școlar pentru managementul resursei umane.

”Prof. Pop Mihai, inspector școlar general, a readus în atenție rezultatele obținute la  simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale din acest an școlar și nevoia de a  deveni mai eficienți în procesul de învățare. De asemenea, a pus în discuție faptul că s-au înmulțit cazurile de violență în mediul școlar și modul în care trebuie să se implice personalul unității de învățământ preuniversitar în gestionarea acestor situații”, transmite ISJ Maramureș.

Prof. dr. Dan Filip, inspector școlar general adjunct, a prezentat Procedura privind managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor/ preșcolarilor/ elevilor și a personalului unității de învățământ, precum și al altor situații corelate, în mediul școlar și a suspiciunii de violență asupra copiilor în afara mediului școlar.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica