AVERTIZARE. Vijelii, descărcări electrice și averse, anunțate în Maramureș

Vremea se strică atât în țară, cât și în Maramureș, iar zilele următoare mercurul din termometre va coborî simțitor. De astăzi, de la ora 14.00 intră în vigoare o avertizare care va fi valabilă până în data de 18 aprilie, ora 20.00.

”În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.

Vântul va avea local și temporar intensificări, marți (16 aprilie) în toate zonele, iar miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h. Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare”, anunță reprezentanții CJSU Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA