BAC MARAMUREȘ. Un elev eliminat din examen, la proba de ieri

Ieri, 2 iulie, în cadrul primei sesiuni a examenului național de bacalaureat 2024, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie). Potrivit datelor ISJ Maramureș, peste 80 de candidați înscriși nu au participat la examen. De asemenea, un elev a fost eliminat din examen.
” În județul Maramureș au participat 3124 de candidați, din totalul de 3205 candidați înscriși pentru a susține această probă. Nu s-au prezentat 81 de candidați, iar un candidat a fost eliminat din examen. După ziua de pauză (miercuri, 3 iulie), sesiunea iunie-iulie continuă joi, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce ultima probă scrisă (Limba si literatura maternă) se va desfășura vineri, 5 iulie.
Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).
În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri)”, transmite conducerea ISJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA