BAIA MARE. Modificare semnificativă în proiectul de fuziune a Liceului ”Transilvania” și Colegiului ”Nenițescu”

Proiectul de hotărâre privind reorganizarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Baia Mare pentru anul școlar 2024-2025 a fost aprobat în ședința extraordinară de ieri a Consiliului Local Baia Mare, cu o modificare semnificativă propusă de consilierul Bogdănel Gavra în contextul proiectului de fuziune prin absorbție a două instituții de învățământ din oraș: Liceul Tehnologic ”Transilvania” și Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu” Baia Mare.

”Întrucât au fost discuții legate de faptul că se comasează Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu” cu Liceul Tehnologic ”Transilvania”, iar din unele informații se spunea că nu se finalizează lucrările, până în toamnă, la Liceul Tehnologic ”Transilvania”, am propus un amendament care sună astfel: cele două unități de învățământ se comasează, iar în cazul în care lucrările nu sunt finalizate la Liceul Tehnologic ”Transilvania”, cele două unități vor funcționa sub o singură unitate, comasată, dar în locațiile în care funcționează și astăzi, pentru a elimina riscul ca elevii și profesorii să nu aibă unde să se mute”, a precizat consilierul local Bogdănel Gavra.

Amendamentul a fost votat, iar, astfel, în situația în care lucrările de reconfigurare și modernizare a infrastructurii la Liceul Tehnologic ”Transilvania” nu vor fi finalizate în termen, cele două instituții vor opera sub o singură entitate comasată, dar vor funcționa separat, fiecare la locația sa actuală.

În cadrul ședinței s-a specificat faptul că s-au alocat resurse financiare și s-au demarat procedurile pentru a accelera finalizarea lucrărilor și a asigura dotările necesare pentru desfășurarea activităților educaționale în condiții optime.

”La discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, ai sindicatelor și cu ceilalți colegi din comisia de învățământ, mi-am asumat ca, până la începerea anului școlar să supervizăm și să accelerăm finalizarea lucrărilor astfel încât sălile de clasă, laboratoarele, atelierele, cele două cămine, inclusiv dotările necesare, partea de reconfigurare a curților interioare și a rețelelor, să fie finalizate. Am alocat, prin acest proiect de buget, resursele necesare astfel încât lucrările care să fie finalizate, ne rămâne doar să punem presiune pe constructor să facem plățile într-o manieră corectă  astfel încât să aibă la dispoziție cahflow-ul pentru a realiza investițiile și, cu siguranță, în septembrie, elevii de la cele două licee care se comasează vor învăța în condiții mult mai bune. Suntem în fază finală și cu procedurile de achiziție pe partea de dotări cu mobilier, echipamente IT. Avem cinci luni la dispoziție să finalizăm aceste lucrări. Dacă nu se va întâmpla așa ceva, amendamentul dlui Gavra poate să intre în acțiune”, a punctat primarul interimar Doru Dăncuș.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica