Baia Mare, orașul unde nu se întâmplă nimic până în 24 noiembrie

Baia Mare a devenit un oraș mort până în 24 noiembrie. Nu se întâmplă nimic. Doar că vedem zilnic cum iluminatul stradal este funcțional ziua în amiaza mare, că doar avem de unde achita facturi la Electrica. Orașul s-a mai trezit la viață acum de când cu scandalul în care sunt implicați socrii primarului de Baia Mare, care au fost reținuți de procurorii DNA.

Declarațiile siropoase ale edilului făcute la televiziunile naționale, în care se dezice de soacra sa, pe care nu a văzut-o de la nuntă, au făcut deliciul publicului. Declarațiile în care îi urează să stea și 100 de ani după gratii, de asemenea au fost gustate de public. Circ și atât. Pe rețelele de socializare glumele se țin lanț. Acum nu mai e la modă să trimiți amanta să dea mita, ci soacra. Acum am aflat și că primarul de Baia Mare ar putea fi tătic, dar și că am putea asista la un divorț. Sunt multe informații de digerat pentru băimăreni într-un timp atât de scurt, dar un lucru e clar – Baia Mare mai ține prima pagină a ziarelor nu prin investiții și lucruri demne de laudă, ci prin scandaluri, toate în care apare numele primarului de Baia Mare, care ar putea deveni, după cum singur a recunoscut, „cel mai râvnit burlac al României”.

Timpul trece. Intrăm în postul Crăciunului. Nimic de cel mai mare brad de Crăciun din România, nimic de luminițele de pe străzile orașului. Coincidență? Nu prea mai cred băimărenii în coincidențe. Nici nu ar avea de ce. Anul 2023 a adus multe noutăți. Anularea Sărbătorii Castanelor, casătoria edilului de Baia Mare, arestarea socrilor acestuia și surprizele ar putea continua. Mai avem câteva săptămâni dintr-un an care ar putea intra în istorie.

Marcel ȘERBAN

dh
dh