BAIA MARE. Primăria a pierdut finanțarea pentru fotovoltaice

În contextul discuțiilor pe fondurile europene, generate în ședința extraordinară a Consiliului Local Baia Mare de astăzi, 19 martie, consilierul local Bogdănel Gavra a atras atenția asupra faptului că administrația locală a pierdut finanțarea atât pe proiectul privind instalarea de panouri fotovoltaice pe clădirile publice din oraș, cât și proiectul ce viza crearea unui parc fotovoltaic pe strada Phoenix (în spatele clădirii Cuprom).

”Nu avem niciun proiect matur. Trebuie să facem tot ce e posibil pentru a maturiza proiectele. S-a pierdut tot ce înseamnă proiect pe fotovoltaice, am aflat ieri, și pe clădirile publice, cât și parcul fotovoltaic care s-a depus ultima dată. Pentru că s-a depus în ultima zi, s-a pierdut finanțarea. Maturitatea contractelor înseamnă proiecte care să aibă contract de execuție sau de lucrări, achiziție bunuri, cu clauză suspensivă care să aștepte ordinul de începere a lucrărilor”, a punctat consilierul local Bogdănel Gavra.

Anterior, consilierul local Horia Buhan a subliniat că, în momentul de față, în Baia Mare nu este deschis niciun șantier cu finanțare prin PNRR. Detaliile privind stadiul fondurilor europene în municipiul Baia Mare au fost discutate în cadrul unei întâlniri recente a Comisiei de monitorizare constituite în acest sens.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica