BAIA MARE. Proiecție inedită de film la Planetariu

Planetariul Baia Mare vine cu o nouă surpriză pentru pasionații de astronomie: o proiecție inedită de film. Astfel, producția cinematografică ”Kira” va fi proiectată zilnic, de la ora 12.00. Filmul este disponibil deocamdată doar în limba engleză.
”Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare dorește să invite publicul (cunoscător de limba engleză) la un film artistic scurt dar vibrant de animație pentru (aproape) toate vârstele, o punere în scenă cu o variantă destul de plauzibilă de viitor imediat, un viitor sumbru sau mai luminos, în funcție de ceea ce vom face … după ce vizionăm KIRA!
Cel puțin deocamdată, proiecția la Baia Mare se va face doar cu sunetul original în limba engleză (dialogul este intuitiv și accesibil). Ulterior, vom oferi și o versiune adaptată în limba română. Acest spectacol a avut premiera globală pe 21 octombrie 2023, momentul deschiderii oficiale a anului aniversar.
KIRA este o producție cinematografică de impact realizată în 2023 ca film oficial aniversar al centenarului planetariului modern (1923-2023), la comanda Societății Internaționale a Planetariilor, organizator global al aniversării.
Vă invităm la 23 de minute de acțiune într-o animație cu caractere realiste, realizată cu cele mai recente tehnologii de procesare grafică. Această producție, conectând într-un mod unic trecutul și viitorul umanității, oferă prilejul unei reflecții profunde asupra prezentului și căilor de urmat pentru ca viitorul să fie … acceptabil!
Începând cu data de 16 ianuarie 2024, zilnic de la ora 12.00 va fi difuzată în domul planetariului băimărean această producție cinematografică de excepție, alăturându-ne și prin acest gest sărbătorii mondiale centenare a planetariului.
Vă așteptăm! Producția unui show aniversar este cel mai mare proiect al anului centenar. Acest spectacol fulldome nu este unul ”obișnuit” (povestit de la început, articulat complet sau parțial CGI), ci se dorește a fi inovativ, în special prin implicarea actorilor, cu focalizarea pe dialoguri spumoase”, promit oficialii Planetariului Baia Mare.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA