CAMERA DEPUTAȚILOR. ​Hipermarketurile, nevoite să amplaseze case de marcat special pentru familiile cu copii mici

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede obligativitatea introduceri la supermarketuri a unor case de marcat speciale pentru familiile cu copii mici, unde nu pot fi vândute produse din zahăr. Proiectul de lege merge la promulgare la președinție.

Proiectul de lege a fost iniţiat de UDMR și vine în sprijinul familiilor în sensul în care în supermarketuri şi hipermarketuri trebuie să existe cel puţin o casă de marcat dedicată familiilor, unde nu vor putea fi comercializate dulciuri şi produse alimentare nesănătoase. Este vorba de chipsuri, bomboane şi băuturile răcoritoare. Aceste case de marcat vor fi folosite doar de familii, care sunt însoţite de copii.

Potrivit hotnews.ro, statisticile arată că în România, 25% dintre copii se confruntă cu obezitatea infantilă, adică un copil din patru suferă de probleme de greutate. Obezitatea la copii şi efectele sale asupra sănătăţii sunt subiecte mult disputate de experţii în sănătate, aceasta putând duce la diminuarea încrederii în sine, atunci când copilul devine adult, şi la experienţe sociale discriminatorii. Mai mult decât atât, obezitatea la copii duce la apariţia unor boli, cum ar fi diabetul sau creşterea tensiunii arteriale.

cm
cm