CAMPANIE NAȚIONALĂ/ ”Fii erou, fă un cadou” la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș

Până în 16 decembrie, Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș derulează acțiunea ”Fii erou, fă un cadou!”, campanie națională de donare de sânge.

sursa foto: Facebook – Centrul de Transfuzie Sanguina Maramures

Donatorii sunt așteptați cu multe surprize la Centrul de Transfuzie (CTS) Sanguină Maramureș, str. George Coșbuc 20C, de luni până vineri, între orele 7,30 și 13.

Pentru a facilita procesul de donare, CTS Maramureș recomandă programarea prin aplicațiile BlooDoChallenge sau Donorium.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge: vârsta – 18-60 ani; greutate – femei, peste 50 kg, bărbați – peste 55 kg; să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase etc.); să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere); să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile; să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc sunt acceptate); să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni; să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după); să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48 de ore înaintea donării.

Mai multe informații despre donarea de sânge pe site-ul www.doneazasangefiierou.ro.

mg
mg