CONTROALE MARAMUREȘ. Erbicide expirate și probleme la depozitarea îngrășământul chimic

Mai multe infracțiuni la regimul substanțelor de protecție a plantelor sunt cercetate de polițiști. Oamenii legii au efectuat o serie de controale la societăți care comercializează astfel de produse, fiind constatate mai multe nereguli atât la felul în care acestea erau depozitate, precum și produse cu termenul de valabilitate expirat.

”Ieri, 22 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de reprezentanți ai Oficiului Fitosanitar Maramureș, au efectuat mai multe controale la societăți care comercializează produse de protecție a plantelor. Astfel, la puncte de lucru situate în Baia Mare, Mireșu Mare și Dăneștii Chioarului, polițiștii au depistat cantități diferite de îngrășământ chimic, depozitat necorespunzător, precum și erbicid cu termen de valabilitate expirat.

Întreaga cantitate depistată ca fiind păstrată fără respectarea prevederilor legale, respectiv16 625 kg îngrășământ, 132 litri și 4 kg erbicid, a fost indisponibilizată și lăsată în custodia administratorilor până la clarificarea situației juridice a acesteia.
Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produse de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate și de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, fapte și pedepsite de prevăzute O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului”, arată IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA