Dan Ivan: Emblema maramureșenilor este tradiția!

„În peisajul pitoresc al Maramureșului, tradițiile străvechi sunt încă vii și vibrante, iar regiunea este cunoscută pentru păstrarea cu sfințenie a obiceiurilor, care sunt adesea puncte de atracție pentru turiști și cercetători de cultură.

A doua zi de Paște, am dedicat-o participării la ceremoniile speciale care au loc în diverse sate maramureșene. De la „Udătoriul din Șurdești” la „Jocul cu coșarca” din Rușor sau “Paştile în Maramureș” din Sighetu Marmației, fiecare obicei își are farmecul și semnificația sa, reflectând istoria și spiritualitatea profundă a comunității.

Aceste tradiții, păstrate cu grijă și respect de locuitorii Maramureșului, reprezintă nu doar o modalitate de a celebra evenimentele importante din viața comunității, ci și un mod de a păstra identitatea culturală și de a transmite învățăturile strămoșilor către generațiile viitoare.

În calitate de candidat la președinția Consiliului Județean Maramureș, îmi doresc să promovez si mai mult emblema maramureșenilor, care este tradiția, dar și să modernizez județul, astfel încât să fie atractiv pentru tinerii care își doresc sa rămână sau să vină în Maramureș pentru a lucra si a se stabili aici”.

Dan Ivan este candidatul Alianța Dreapta Unită USR PMP pentru președinția Consiliului Județean Maramureș.

GlasulMM
GlasulMM