DECIZIE BEC. Drumurile USR-ului și a PMP-ului se despart. Fiecare partid va avea candidați proprii

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei. Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat că decizia BEC va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei. Dar le promit lor că nu ne vor opri”, a scris Cătălin Drulă, duminică pe Facebook.

„Acest atac sălbatic este inacceptabil. Vom face recurs împotriva acestei decizii și vom lupta și mai determinați împotriva partidului stat“, a declarat Eugen Tomac (PMP).

Însă motivele pentru care Alianța Dreapta Unită (ADU), USR-PMP-Forța Dreptei, este într-un impas juridic sunt reale, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu, pe spotmedia.ro. “În acest moment, dl Tomac nu poate semna în numele PMP, pentru că nu este înregistrat ca reprezentant al PMP în Registrul partidelor și nu există nicio hotărâre definitivă sau măcar executorie în baza căreia să fie făcută modificarea”, a opinat Dogioiu. Oficial, Cristian Diaconescu este reprezentantul PMP.

În cazul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va respinge contestația (și sunt premise în acest sens), cele trei partide din Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) vor candida separat la alegerile locale din luna iunie. Asta înseamnă că fiecare partid va avea proprii candidați în toate localitățile. Deci, pentru Baia Mare, va rămâne în picioare candidatura lui Brian Cristian, din partea USR, iar PMP-ul își va desemna candidatul său (probabil Cristian Anghel).

GlasulMM
GlasulMM