Deputatul Brian Cristian, la Târgul Sânzienelor din Băița de sub Codru

Se spune că este esențial ca Sânzienele să fie sărbătorite, an de an, așa cum se cuvine. Altfel, ele se supără și stârnesc furia naturii, aducând grindină și vijelii asupra comunităților.

Pentru a evita mânia acestor zâne, localnicii din Băița de sub Codru au organizat și în acest an Târgul Sânzienelor, un eveniment dedicat promovării tradițiilor și obiceiurilor ancestrale, cu o încărcătură mitică aparte, ce împletesc în mod misterios natura și dragostea.

Ediția a XXX-a a Târgului de Sânziene de la Băița de sub Codru a reunit iubitori ai dansului și cântecului popular, meșteșugari și admiratori ai tradiției. Ritualurile menite să aducă sănătate și noroc au fost puse la loc de cinste, la fel și portul popular specific Țării Codrului.

“Tot astăzi, am sărbătorit la nivel național Ziua Universală a Iei, piesa principală a costumului tradițional românesc. De fiecare dată când am ocazia, port cu mândrie cămașa tradițională și sunt bucuros să descopăr frecvent, în satele din Maramureș, o dragoste nemărginită pentru portul popular. Aceasta este semnul armoniei între trecut și viitor, între autenticitate și respect.

Vreau să adresez mulțumiri speciale organizatorilor și tuturor participanților la Târgul Sânzienelor din acest an. Prin astfel de evenimente, reușim să păstrăm vii valorile și tradițiile noastre, ale maramureșenilor, asigurându-le continuitatea pentru generațiile viitoare”, a declarat deputatul USR Brian Cristian.

GlasulMM
GlasulMM