FOTO BAIA MARE. Biblioteca Județeană va fi reabilitată și supraetajată

Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” va intra într-un proces de reabilitare și peste structura existentă va fi construit un nou etaj. Conform conducerii CJ Maramureș, acest lucru este posibil datorită unui proiect de creare a unui incubator de afaceri. Pentru astfel de investiții s-au deschis linii de finanțare, iar proiectul pentru Maramureș a fost depus deja.

Incubatorul de afaceri este destinat domeniului IT & C și se adresează celor care sunt la început de drum și vor să-și deschidă o afacere. Valoarea investiției se ridică la 5 milioane de euro la care se adaugă alte 3 milioane de euro granturi pentru antreprenori.

”Aveam nevoie de o zonă centrală pentru a implementa acest proiect, asfel că vom construi incubatorul prin supraetajarea Bibliotecii județene „Petre Dulfu”. Astfel reabilităm și clădirea bibliotecii, contribuind și la estetica acestei zone centrale din Baia Mare, dar vom oferi și tinerilor șansa să se afirme acasă, cu afaceri în domeniul care în prezent este cel mai căutat în întreaga lume.
Noul corp va fi amplasat peste etajul 2 și 3 al bibliotecii peste care, în prezent, se află terase care nu prea au vreo utilitate. Aici avem și un proiect prin care transformăm biblioteca în hub de dezvoltare a competențelor digitale, astfel că acest obiectiv important va deveni un punct de atracție și mai căutat.
Acest pas este o inițiativă strategică a județului Maramureș pentru sprijinirea mediului de afaceri local. Am gândit spații cu diferite funcționalități, dotate cu toate echipamentele necesare, adaptate cerințelor de funcționare ale firmelor incubate.
Vom oferi o zonă de recepție, una de colaborare – birou deschis, dar și birouri individuale, atelier de inovare, ateliere de lucru, săli de conferințe/ședințe, spații administrative, spații pentru pauza de masă, grupuri sanitare, spații tehnice și un amfiteatru cu 200 de locuri”, precizează reprezentanții CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA