HHC ROMÂNIA. Orfelinatele vor dispărea cu totul în următorii ani. Cum stă Maramureșul

HHC România a împlinit ieri 25 de ani de de la înființare, iar momentul a fost oportun pentru a prezenta un bilanț al activații de până acum. În tot acest timp, peste 67.000 de copii au primit ajutor, 40.000 de copii au fost sprijiniți să rămână în familiile lor și 67 de orfelinate au fost închise. De asemenea, la nivel național, au fost construite 125 de case și 10 apartamente de tip familial, pentru copiii care au nevoie de casă și de o șansă la o viață normală. Ștefan Dărăbuș, directorul HHC România a prezentat în cadrul unei conferințe de presă, cele mai mari realizări în cei 25 de ani de activitate. extrem de important este faptul că în câțiva ani, țara noastră nu va mai avea niciun orfelinat.

”Cred că în 25 de ani asta am reușit să demonstrăm, faptul că numai oamenii pot să rezolve orice în lumea asta, nu timpul. Am pregătit câteva cifre. Am făcut un total al numărului de copii cu care noi am lucrat în mod direct și pe care noi i-am ajutat nemijlocit și sunt peste 67.000 până acum, un mic oraș, dacă stăm să ne gândim și este o cifră impresionantă. pentru noi fiecare dintre aceste cifre reprezintă copii cu care noi am lucrat.

100.000 atâția copii erau în orfelinate în 1998 și acum am ajuns la 1.777 în 2023, atâția mai sunt în orfelinate de tip vechi în România. În următorii probabil 3 ani de zile, maxim 4, cu siguranță toate orfelinatele din țara asta o să devină istorie. Pentru cei 1.777 de copii vom lucra în echipă cu autoritățile publice să-i ducem în servicii de tip familial. Mai sunt încă copii în centre de tip rezidențial, 8.235 și mai sunt 40.000 care sunt în sistem alternativ. În Maramureș am terminat în 2012 cu orfelinatele, centrele de plasament, deci sunt deja 11 ani de când Maramureșul nu mai are orfelinate”, a declarat Ștefan Dărăbuș, director HHC România.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA