IARNĂ ÎN APRILIE. Starea drumurilor din județ

Luna aprilie ne aduce în județ revenirea iernii. Noaptea trecută a nins peste tot în județ, iar stratul de zăpadă a devenit mai mare în multe din zonele județului. Cerul este acoperit. Ninge slab in judet.

Vizibilitatea in trafic este redusa, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km167 si km1173. Vantul sufla slab, la moderat, cu intensificari in zona inalta de munte. Ceata este prezenta si in zonele joase. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in scadere. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Avem strat de zăpada de pană la 89 cm la statia meteo Iezer, respectiv 13 cm la Grosii Tiblesului, 10 cm la Cavnic si in Pasul Gutai, 9 cm in Baia Borsa si Pasul Prislop, 6 cm in Baia Borsa, 5 cm la Baiut, 4 cm la Razoare si Suciu de Jos, 3 cm la Firiza, Mara, Poiana Borsa, Targu Lapus si Ocna Sugatag, 2 cm la Busag, 1 cm in Baia Mare.

Temperatura aerului inregistreaza urmatoarele valori: -8 grade la statia meteo Iezer, -4 grade in Pasul Prislop, -3 grade in Pasul Gutai, -1 grad la Cavnic, Targu Lapus si Ocna Sugatag, 0 grade la Borsa, in Baia Mare, 1 grad la Sighetu Marmatiei.

„CJSU recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv, să își adapteze viteza la conditiile de trafic si cele meteorologice, sa pastreze o distanta de siguranta fata de ceilalti participanti la trafic, sa evite depasirile si sa aiba vehiculele echipate corespunzator cu anvelope de iarna. Evitati manevrele riscante si nu va angajati in depasirea coloanelor de autovehicule. Inainte de a pleca la drum verificati functionarea instalatiei de ventilatie-climatizare, a farurilor de intalnire si de ceață”, spune prefectul Rudolf Stauder.

Marcel ȘERBAN

(Foto: Arhiva Glasul)

dh
dh