MARAMUREȘ. Au rămas fără permis fiindcă au condus agresiv

Noile modificări legislative permit polițiștilor să sancționeze șoferii care sunt agresivi în trafic. Și la nivelul județului nostru au existat astfel de incidente, cu toate că izolat, spun oficialii Serviciului Rutier Maramureș. Unii șoferi au rămas chiar fără permis în urma unor manevre de acest fel.

”Din fericire nu am avut în Maramureș multe astfel de incidente. În țară ați văzut că agresivitatea în trafic degenerează de multe ori din agresiune verbală în cea fizică. Cunoașteți că a fost modificată legislația anul trecut în acest sens și avem și bază legală să luăm măsuri de sancționare. Au fost date sancțiuni și au fost reținute permise de conducere pe agresivitate la volan”, a declarat Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș.

Pe de altă parte, oamenii legii se concentrează foarte mult și pe depistarea șoferilor care urcă drogați la volan. Numărul celor care au fost prinși circulând pe drumurile din județ, sub influența substanțelor interzise, a crescut, mai spun reprezentanții instituției.

”Comparativ cu perioada similară a anului trecut, e posibil să fie mai mulți ca urmare și a intensificării eforturilor noastre de a-i depista. Știți foarte bine accidentul de la 2 mai și Accidentul Anastasia, care a dus la adoptarea Legii 213 din 2023 care a intrat în vigoare în luna iulie, care au produs o emoție puternică și au dus la dezbateri intense. Ne-am adaptat și noi eforturile la provocările la care suntem supuși și pot să afirm că avem mai multe constatări pe linia asta”, a mai precizat Dorin Gherman.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA