MARAMUREȘ. Păcănelele, interzise în localitățile mici. Vezi orașele unde rămân deschise

Astăzi a fost adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege prin care păcănelele sunt interzise în localitățile care au o populație mai mică de 15.000 locuitori.

„Este interzisă prestarea, în mod direct sau indirect, a unor activităţi conexe jocurilor de noroc către entităţi care nu deţin licenţă clasa 1 emisă de ONJN şi care permit accesul la jocurile de noroc de către participanţii la joc care accesează platforma de joc de pe teritoriul României şi/ sau participanţii la joc cetăţeni români care nu au rezidenţă fiscală într-un alt stat. Măsurile tehnice necesare pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat vor fi stabilite prin ordin al preşedintelui ONJN, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Până la adoptarea ordinului preşedintelui ONJN prevăzut de prezentul alineat, operatorii economici care deţin licenţa clasa II emisă de ONJN au obligaţia de a implementa orice măsuri tehnice disponibile pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat”, se menționează în proiect.

În urma acestei decizii, agenții economici din aproximativ 90% din localitățile din România, automat și din Maramureș, vor trebui să închidă jocurile de păcănele.

Potrivit datelor recensământului, în Maramureș, localitățile care depășesc 15.000 de locuitori sunt: Baia Mare, Sighet, Baia Sprie, Borșa și Vișeu de Sus.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA