MARAMUREȘ. Primăriile, somate să curețe terenurile și malurile apelor

Oficialii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Maramureș au somat toate primăriile din județ să organizeze acțiuni de ecologizare a terenurilor agricole sau a malurilor cursurilor de ape. Acestea au timp până la finele lunii aprilie, iar după Sărbătorile Pascale se vor face verificări care se vor lăsa cu amenzi, dacă se vor descoperi deșeuri.
”Garda Națională de Mediu – Comisariatul Maramureș a notificat toate Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Maramureș ca până la data de 30.04.2024 să întreprindă acțiuni de salubrizare pe teritoriul din raza administrativă, în special a terenurilor din lungul căilor de comunicații și limitrofe acestora, a malurilor și cursurilor de apă, a terenurilor agricole și forestiere și a celor neocupate productiv, cu precădere în zonele predispuse depozitărilor necontrolate de deșeuri sau abandonărilor de către populație.
Neîndeplinirea obligaţiilor şi responsabilităţilor ce le revin autorităţilor administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, conform art. 60, alin (1) – (4) si (6) din OUG 92/2021 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 45.000 lei. Garda Naționala de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș, va efectua acțiuni de inspecție și control, pentru verificarea stării generale de salubrizare a localitaților din județ, precum și modul de conformare la Planul Național pentru Gestionarea Deșeurilor( PNGD)”, au precizat oficialii instituției.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA