MARAMUREȘ. Studenți din București, în practică la Inspectoratul Județean de Poliție

Opt studenți din București și-au început ieri stagiul de practică la IPJ Maramureș. Tinerii vor fi introduși în ”tainele” meseriei de polițist timp de 4 săptămâni și vor avea ocazia de a pune în aplicare ce au învățat pe băncile facultății.
”Timp de patru săptămâni, opt studenți din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”  București- Facultatea de Poliție, anul I și II, își vor aprofunda noțiunile teoretice și practice în cadrul structurilor ale I.P.J. Maramureș.
După o întâlnire cu conducerea inspectoratului, studenților le-au fost prezentate aspectele esențiale ce țin de stagiul de practică, de specificul unității, programul orar, activitățile pe care le vor desfășura, precum și conduita pe care aceștia trebuie să o adopte în relația cu cetățenii pe timpul desfășurării intervențiilor.
Scopul acestui stagiu de practică este de a oferi studenților oportunitatea de a aplicate cunoștințele teoretice acumulate în timpul studiilor, precum și perfecționarea deprinderilor practice specifice activității polițienești pe care le vor efectua, într-un mediu real de lucru. Aceștia vor avea șansa de a învăța, de a se dezvolta și de a contribui la eforturile noastre în menținerea ordinii și liniștii publice, precum și în domeniul de investigare a criminalității economice. Studenții au fost repartizați pe perioada practicii în supravegherea unor tutori profesionali, care au rolul de a îndruma și sprijini activitatea viitorilor polițiști”, precizează reprezentanții IPJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA