MARAMUREȘ. Viceprimar găsit de ANI cu avere nejustificată

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 770.574 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către RUSCOVAN IOAN (viceprimar al Comunei Rona de Sus și  fost Consilier local în cadrul  Consiliului Local al Comunei Rona de Sus) împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului de consilier local 2016-2020.

Agenția Națională de Integritate a anunțat că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, „în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către RUSCOVAN IOAN împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului de consilier local 2016-2020”.

ANI mai arată că „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”.

Marcel ȘERBAN

dh
dh