MODERNIZARE. Bogdan Vodă va avea o piață tradițională modernă

În comuna Bogdan Vodă se lucrează din plin în această perioadă la reabilitarea pieței tradiționale. Investiția este realizată cu ajutorul Consiliului Județean Maramureș, iar edilul Anuța Enea-Bizău speră ca-n mare lucrarea să fie gata până la sfârșitul anului. Odată ce va fi finalizat obiectivul producătorii locali vor avea condiții mult mai bune în care să-și vândă marfa.

”Lucrăm acum la piața tradițională din Bogdan Vodă. Este vorba de un proiect finanțat de către Consiliul Județean în proporție de 80%, cu o cofinanțare de 20% din bugetul local al comunei. Este vorba de 1 milion de lei din partea CJ Maramureș, iar noi trebuie să punem în jur de 350.000 lei de la bugetul local.

Acum ne aflăm la partea de infrastructură, se lucrează la împrejmuire, s-a făcut terasamentul, se va pune pavaj și se vor face tarabe cu acoperiș din șindrilă, ca niște pergole, unde producătorii să poată să-și vândă marfa. Chiar este o investiție așteptată, deoarece în zilele de luni, pe suprafața rămasă liberă se desfășoară piața, cât se află în lucru piața tradițională. Sperăm că lucrările vor fi gata până la sfârșitul anului.

Este o investiție importantă și pentru noi și pentru comună, pentru că este o piață cu tradiție, cunoscută. La noi vin nu numai din județ, de pe valea Izei, ci și din zonele apropiate, ca de exemplu din Bistrița”, a declarat Anuța Enea-Bizău, primarul comunei Bogdan Vodă.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA