ORDIN. A fost stabilit calendarul evaluărilor naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Ordinul Ministerului Educației privind calendarul de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024 a fost publicat în Monitorul Oficial. Conform acestuia, Evaluarea Națională de la clasa a II-a va debuta pe 13 mai, urmată de evaluarea de la clasa a IV-a pe 21 mai, iar elevii de clasa a VI-a vor începe prima probă a evaluării pe 28 mai.

Pentru a clarifica detaliile, calendarul evaluării competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a este stabilit astfel: Limbă și comunicare, scris, limba română – pe 13 mai, Limbă și comunicare, scris, limba maternă – de asemenea, pe 13 mai, Limbă și comunicare, citit, limba română – pe 14 mai, Limbă și comunicare, citit, limba maternă – pe 15 mai, iar Matematică și Științe ale naturii – pe 16 mai. De asemenea, evaluarea pentru Limbă și comunicare, scris, citit, limba română pentru minoritățile naționale este programată pentru 17 mai.

În ceea ce privește evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a, aceasta se va desfășura după cum urmează: Limba română – pe 21 mai, Matematică – pe 22 mai, și Limba maternă – pe 23 mai.

Pentru Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a, calendarul este fixat astfel: Limbă și comunicare – pe 28 mai, iar Matematică și Științe ale naturii – pe 29 mai.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica