Patru dosare penale. Au făcut schimb de locuri în mașină, crezând că scapă de poliție

Polițiștii din Baia Sprie, aflați în serviciul de patrulare pe D.N. 18, au procedat ieri, 26 octombrie, la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a unui autoturism, doar că șoferul nu a dat curs solicitării polițiștilor, continuându-și deplasarea.  După aproximativ 300 de metri, autoturismul a oprit pe partea dreaptă, la volanul autoturismului fiind identificată o femeie de 45 de ani din Vișeu de Sus, iar pe scaunul din dreapta un tânăr de 22 de ani, tot din Vișeu de Sus.
„Existând suspiciunea că cei doi ar fi schimbat locurile în autoturism, polițiștii au verificat și dacă bărbatul are dreptul de a conduce autoturisme, stabilindu-se faptul că acesta figurează cu dreptul de conducere suspendat. În continuare, polițiștii efectuează cercetări într-un dosar penal privind comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat.
Un echipaj din cadrul Secției 5 Ocna Șugatag a depistat, în localitatea Breb, un autoturism implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Acesta se afla în afara părții carosabile, la fața locului fiind identificat un bărbat de 68 de ani din Ocna Șugatag. La solicitarea polițiștilor de a fi testat cu aparatul etilotest, acesta a refuzat, fiind condus la Centru de Primiri Urgențe Sighetu Marmației, unde a refuzat și prelevarea de mostre biologice de sânge. Polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, arată IPJ Maramureș.
Alte dosare penale au fost întocmite de polițiștii din Leordina, respectiv de cei din Fărcașa. Aseară, pe D.N. 18, în comuna Leordina, o patrulă din cadrul Secției 4 de poliție a oprit pentru control un autoturism, la volan fiind identificat un tânăr de 20 de ani din Petrova.
„În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Un alt bărbat de 41 de ani a fost depistat azi-noapte de polițiștii Secției 3 Fărcașa, la volanul unui autoturism în localitatea Urmeniș. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Centrul de Permanență Medicală Ulmeni, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, arată IPJ Maramureș.
Marcel ȘERBAN
dh
dh