PRIMUL AJUTOR ÎN ȘCOLI. Profesorii maramureșeni învață tehnici de salvare

Proiectul ”Și profesorii pot salva”, inițiat la începutul anului școlar și desfășurat de Fundația pentru SMURD, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, continuă să ofere instruire cadrelor didactice din județ în domeniul primelor îngrijiri medicale și intervenției în situații de urgență.

Spre finalul săptămânii trecute, la Școala Gimnazială Băița de sub Codru, a avut loc o sesiune de instruire destinată cadrelor didactice de la: Școala Gimnazială Oarța de Sus, Școala Gimnazială Bicaz, Școala Gimnazială ”Mihai Olos” Ariniș, Școala Gimnazială Asuaju de Sus și Școala Gimnazială Băița de sub Codru, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Participanții, în număr de 61, au avut oportunitatea de a se familiariza cu procedurile suportului vital de bază și de a exersa manevrele salvatoare, precum: compresiunile toracice externe, dezobstrucția căilor aeriene și poziția laterală de siguranță.

Inspectorul școlar pentru activități extrașcolare, Mihai Mureșan, a fost prezent pe toată durata evenimentului, oferind suport și îndrumări participanților.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica