RECEA. Problema câinilor abandonați în comună, adusă în atenția poliției

În ultima ședință de colegiu prefectural, primarul comunei Recea, Pavel Octavian, a adus în discuție problema câinilor fără stăpân, abandonați pe raza UAT-ului, sau la periferia Băii Mari. Această practică de a lăsa în zona menționată puii de căței, nu este una nouă, ci trenează de ani de zile. Pentru a stopa fenomenul, edilul a cerut sprijinul polițiștilor.

”Există fenomenul prin care se colectează câinii din diferite zone ale județului sau din alte județe și sunt abandonați la periferia orașului Baia Mare, respectiv în zona comunei Recea. Vorbim de foarte mulți câini vagabonzi. Aș vrea ca în parteneriat cu poliția animalelor să fim parteneri, și să oprim fenomenul, nu numai să vină să ne controleze și să ne spună ce obligații avem. Ne trebuie și nouă cooperare și colaborare. Nu putem noi singuri să facem centre canine. Ne-ar costa mai mult decât să îngrijim un copil sau o persoană cu dizabilități”, a declarat Pavel Octavian, primarul comunei Recea.

De cealaltă parte, reprezentanții conducerii IPJ Maramureș spun că nu au nicio sesizare în acest sens.

”Referitor la câini nu am nicio petiție înregistrată pe acest subiect. Ar trebui să fie înregistrată măcar una. Pe acest subiect este prima oară când aud această semnalare. În schimb avem foarte multe petiții referitoare la alte lucruri. O să verificăm și o să ne auzim în continuare la telefon”, a declarat Constantin Ilea, împuternicit comisar șef de poliție al IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA