Sediul poliției Borșa va fi modernizat prin PNRR

Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș a anunțat că în data de 15 decembrie 2022 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului cu titlul “Creșterea eficienței energetice prin reabilitarea termică și modernizarea Sediului Poliției Orașului Borșa” C5-B2.2b80, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă/ Componenta 5 – Valul renovării/ Axa 2-Schema de Granturi pentru eficienţă energetică în clădiri publice/ Operaţiunea B.2. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, care a fost depus de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de parteneriat, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, având calitatea de Partener 2 (Beneficiar).

„În cadrul proiectului vor fi desfășurate activități de renovare energetică aprofundată a clădirii în care își desfășoara activitatea Poliția Orașului Borșa. Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 1.663.675,69 lei respectiv  1.398.046,80 lei fără TVA. Proiectul ar urma să fie finalizat în 15 decembrie 2025. Realizarea investiției preconizate urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător.

Obiective specifice – creșterea eficienței energetice în clădirile publice, scăderea consumului anual de energie primară, scăderea consumului anual specific de energie pentru încălzire, scăderea consumului anual specific de energie, scăderea anuală a emisiilor echivalent CO2 și gestionarea inteligentă a energiei și utilizarea energiei din surse regenerabile”, precizează IPJ Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh