SIGHET – Peste 5400 de pachete de țigări, depistate într-un autoturism

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au organizat și desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, ocazie cu care pe o stradă din municipiul Sighetu Marmației, a fost identificat un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Franța, care a fost încuiat și abandonat de către șofer la vederea polițiștilor de frontieră.

„În continuare polițiștii de frontieră au făcut cercetări în acest caz, fiind solicitat și sprijinul Biroului Vamal Sighetu Marmației pentru a participa cu câinele de serviciu specializat pentru detectarea tutunului, rezultând indicii că în interiorul mașinii s-ar afla țigări. Ulterior, autoturismul a fost ridicat și transportat la sediul Poliției de Frontieră, iar în urma controlului efectuat asupra mașinii, în interior a fost descoperită cantitatea de 5.480 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free, a căror valoare se ridică la 64.116 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în cauză – în valoare de aproximativ 17.500 lei – a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureș pentru continuarea cercetărilor”, precizează ITPF Sighetu Marmației.

În cauză, polițiștii de frontieră maramureșeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Marcel Șerban

Ştirile de ultimă oră, disponibile pe email

Introdu adresa ta de e-mail pentru a primi stiri pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *