ȘOC. Procesul directorilor intră într-o nouă etapă. Vor fi citați toți candidații

Procesul pentru anularea primei sesiuni a concursului de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar, organizat în Maramureș, în 2021, intră într-o nouă etapă. Potrivit unor surse, în urma înfățișării în instanță din data de 21 martie, s-a dispus introducerea în cauză a tuturor persoanelor care s-au înscris inițial în vederea participării la concursul de directori, respectiv întreaga listă cu candidați admiși și respinși, aceștia urmând să fie citați. Totodată, s-a dat un nou termen de judecată, pentru 10 octombrie.

Reamintim că patru cadre didactice din județ au contestat în urmă cu doi ani, în instanță, modul în care a fost organizat concursul, invocând proceduri viciate și solicitând anularea acestuia.

Această acțiune legală pune în pericol pozițiile directorilor și directorilor adjuncți din județ, care ar putea să își piardă funcțiile obținute prin concurs. Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Maramureș, secția a II-a civilă de contencios administrativ și fiscal, cu numărul 191/ 100/ 2022, având ca pârâți Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Ministerul Educației.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica