VANZARE CAINE – Un anunț postat pe internet i-a adus poliția la ușă unui bărbat

Poliția Romană a anunțat că în cadrul dosarului penal privind săvârșirea infracțiunii de folosirea animalelor vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla activitatea, un bărbat, de 29 de ani, este bănuit că, la data de 13 februarie a.c., ar fi oferit spre vânzare un câine, care prezenta urechile cupate, prin intermediul unei rețele de socializare.

„De asemenea, pentru demonstrarea agresivității câinelui, ar fi fost fotografiați 2 câini, dintr-o rasă periculoasă, care ar fi atacat și ar fi ucis un animal. În urma perchezițiilor, la domiciliile bănuiților, a fost descoperit un exemplar canin, din rasa Dog Argentinian, precum și alte 7 exemplare canine, din rasele Ciobănesc din Asia Centrală și Kangal.

Totodată, exemplarele canine descoperite aveau urechile cupate și  nu erau microcipate sau înregistrate. De asemenea, au fost descoperite trei arme, respectiv un pistol letal, de tip revolver calibrul 9 mm, o armă neletală de tip sportiv ce prezintă modificări specifice unei arme letale, calibrul 5,5 mm și un pistol neletal de tip revolver pentru zgomot, supus autorizării, toate deținute ilegal.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate armele, 8 cuțite cu toc, vânătorești și de panoplie, un obiect tăietor înțepător, de tip sabie cu teacă, un box, mai multe telefoane mobile, o tabletă și un aparat de fotografiat”, precizează Poliția Romană.

În acest moment, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru controlul agresivității acestuia, intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun.

Mai spunem doar că au fost aplicate sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 155/2001 și O.U.G. nr. 55/2002.

Marcel Șerban

dh
dh