AGENDA ZILEI: 3 mai 2024

Au trecut: 123 zile / Au mai rămas: 246 zile

ZIUA DE 3 MAI ÎN ISTORIE: În anul 1848, președintele american Truman semnează legea pentru instituirea Planului Marshall. În anul 1975, Nadia Comăneci devine campioană absolută a Europei la gimnească. În anul 1979, Margaret Thatcher devine prima femeie prim-ministru a Marii Britanii. În anul 1996, Javier Solana, secretarul general al NATO efectuează prima vizită la București.

ANIVERSĂRI: Ziua Mondială a libertății presei. Ziua Mondială a Astmului.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfântul Irodion de la Lainici; Sfinții Mucenici Timotei și Mavra.

Greco-catolic: Sf. M. Timotei și Maura.

Romano-catolic: Ss. Filip și Iacob.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Vinerea Mare – moartea si ingroparea Domnului (Zi aliturgica. Denia Prohodului Domnului); Sfantul Irodion de la Lainici, Sfintii Mucenici Timotei si Mavra.

Greco-catolic: Sfânta și Marea Vineri (Pătimirea și moartea Domnului). Sf. m. Timotei și Maura. Orele Împărătești; Prohodul Domnului. Zi aliturgică. Post și ajun. Colecta Pro Terra Sancta (pentru opere și organizații din Țara Sfântă).

Romano-catolic: SS. FILIP ŞI IACOB, ap.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 24 și 25 grade Celsiul, iar cele minime, între 11 și 12 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 6.04 si apune la ora 20.41.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.65; Franc elvetian: 5.09; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Daca nu poti face lucruri mari, fa lucruri mici intr-un mod minunat. (Napoleon Hill) (35)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Consumați apă de la robinet filtrată în loc să cumpărați sticle de apă ambalate în plastic. Acesta este unul dintre cele mai simple și mai bune moduri de a fi mai ecologic, deoarece sticlele de apă de unică folosință generează o mulțime de gunoi în lume (21)

O CARTE PE ZI:  Twisted Love. Lumina din întunericul lui de Ana Huang

Alex Volkov e un demon binecuvântat cu o față de înger și blestemat cu un trecut de care nu poate scăpa. Poartă povara unei tragedii care îl bântuie încă din copilărie. Forța care îl mână în viață este dorința aprigă de a se răzbuna și de a avea succes, iar asta nu lasă loc pentru iubire.Însă, atunci când e silit să aibă grijă de sora celui mai bun prieten al său, Alex începe să simtă o emoție nouă. Iubirea lor n-ar fi trebuit să se înfiripe, dar când începe să înflorească, descătușează secrete care i-ar putea distruge pe amândoi… și tot ceea ce le este mai drag. (mamadebebelin.com)

GlasulMM
GlasulMM