ALERTĂ METEO – Ninsori la munte, vânt puternic și polei în Maramureș

Meteorologii au fpcut publică o informare meteorologică valabilă pentru perioada 24 ianuarie, ora 16 – 26 ianuarie, ora 10, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei în zonele joase, predominant ninsori la munte.

ANM arată că începând din după-amiaza zilei de miercuri (24 ianuarie), aria precipitațiilor va fi în extindere treptată și temporar în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi precipitații mixte (ploi, lapoviță și ninsori) și mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie) pe alocuri depuneri de polei.

În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60…80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (25 ianuarie), local și în Oltenia, Transilvania și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h. Intensificări ale vântului vor mai fi până la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA