BAIA MARE. Cu doi hoți mai puțin pe străzi

Două persoane cărora le cam plăcea să ia lucruri fără să plătească au fost arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. În primul caz procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului B.G. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată (11 acte materiale).

„La data de 05.06.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a solicitat Judecătoriei Baia Mare arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi. Din probele administrate rezultă că, inculpatul B.G., în data de 30.04.2024, în jurul orei 00:35, a pătruns, prin forțarea şi escaladarea unui geam, în interiorul
unui complex comercial de pe raza municipiului Baia Mare și, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a săvârșit 11 acte materiale de sustragere, unele în formă tentată, a diverse bunuri (obiecte de îmbrăcăminte, medii de stocare a datelor informatice, sume de bani, bijuterii placate cu aur), cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu cumulat în valoare de 16.389 lei”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

În al doilea caz, instanța a decis arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi: Din probele administrate rezultă că, inculpatul G.P.A., în baza unei rezoluţii infracţionale unice: – în data de 16.12.2023, s-a deplasat într-un magazin dintr-un complex comercial situat pe raza mun. Baia Mare, iar de pe raft a luat un sistem de calcul All In One 23.8 FHD INTEL 17, în valoare de 3599,90 de lei, pe care l-a ascuns sub o geacă pe care o avea în mână și a ieșit din magazin cu acel produs, fără să îl plătească. În data de. 17.12.2023, susnumitul s-a deplasat într-un magazin dintr-un complex comercial situat pe raza mun. Baia Mare, iar de pe raft a luat un sistem p.c. pe care l-a ascuns sub o geacă pe care o avea în mână și a ieșit din magazin cu acel produs, fără să îl plătească, cauzându-i persoanei
vătămate un prejudiciu în cuantum de 2159.90 lei, respectiv în data de 18.02.2024, susnumitul s-a deplasat din nou în același magazin, iar de pe raft a luat un sistem de calcul INTEL 15-13400F în valoare de 5799,90 de lei, pe care l-a ascuns sub o geacă pe care o avea în mână și a ieșit din magazin cu acel produs, fără să îl plătească”.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA