FĂRCAȘA. Control al Gărzii de Mediu la depozitul de deșeuri din Sârbi

Garda de Mediu Maramureș a efectuat un control la depozitul de deșeuri din Fărcașa, pentru a verifica stadiul lucrărilor și dacă se respectă normele de mediu în vigoare.

Maramureșenii speră că anul acesta se va termina cu problema transportului deșeurilor la sute de kilometri depărtare pe niște sume colosale. Autoritățile promit că, până la sfârșitul anului, depozitul de la Fărcașa va putea fi folosit în acest scop, iar oficialii Gărzii de Mediu Maramureș au efectuat recent un control în zonă.

”Am verificat, în cursul lunii mai, depozitul de Sârbi, să vedem în ce stadiu sunt lucrările acolo, cu precizarea că noi verificăm doar respectarea prevederilor acordului de mediu. Lucrările care se execută, să fie conform acordului de mediu. S-au efectuat lucrări la terasamente, la consolidarea de drum, amenajarea clădirii administrative și s-a început lucrarea la amenajarea celulei unu, cam 10%. Termenul asumat de Consiliul Județean Maramureș pentru finalizarea lucrării este de 31 decembrie 2023. Nu putem decât să sperăm că vom avea și acest depozit la finele acestui an, ca să scăpăm și de problema: unde ne ducem deșeurile din județ?”, a declarat Marcela Chindriș, comisar șef al Gărzii de Mediu Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA