ZOLTAN MICA, consilier USR Cavnic, a atras atenția asupra nerespectării legii privind vânzarea a două terenuri din localitate

După ce Zoltan Mica, consilier local USR Cavnic, a publicat pe pagina sa de socializare informații cu privire la o licitație „mascată” organizată de Primăria Cavnic pentru vânzarea a două terenuri, primarul a anunțat că aceasta a fost anulată. Este vorba de o parcelă având suprafața de 4.164 mp pe strada Roata și una de 2.898 mp, pe strada Șoimului, la intrarea în Cavnic dinspre Șurdești.

„Din 2020, de când sunt consilier local, transparența administrației publice locale este pentru mine pe primul loc. Deși am solicitat de nenumărate ori ca anumite informații să apară inclusiv pe site-ul primăriei, acestea nu au apărut niciodată. Am fost uimit în momentul în care, în ședința de Consilu Local din data de 31 august 2023, am constatat că prețul de pornire pentru organizarea licitației de vânzare a celor două terenuri a fost stabilit la 0,59 euro/mp pentru terenul din zona hotelului Roata, și respectiv 0,44 euro/mp pentru terenul situat la intrarea în Cavnic dinspre Șurdești. Am votat împotrivă având o presimțire că ceva nu este în regulă. Proiectul a trecut, iar anunțul a fost publicat în Monitorul Oficial, dar nu și pe site-ul Primăriei Cavnic, desi am solicitat expres acest lucru. Așa că am postat informațiile respective pe rețelele de socializare. Mi-am dorit ca toți localnicii să aibă acces la aceste informații”, a subliniat Zoltan Mica.

Surprinzător, site-ul Primăriei Cavnic a devenit funcțional. A apărut un anunț prin care primarul aduce la cunoștința celor interesați că licitația care trebuia să se desfășoare în data de 4 martie 2024 a fost anulată. Motivul: nerespectarea prevederilor art. 335, alin. (1) cuprinse în OUG 57/2019 privind Codul Administrativ.

„Localnicii, și nu numai ei, au demonstrat că sunt interesați de acțiunile pe care le desfășoară Primăria Cavnic. Cu atât mai mult în ceea ce privește organizarea unor astfel de licitații în cadrul cărora sumele de pornire sunt derizorii. Voi milita în continuare pentru informarea corectă a cetățenilor din orașul nostru cu privire la toate acțiunile pe care urmează să le deruleze unitatea administrativ-teritorială”, a punctat consilierul USR.

(advertorial)

GlasulMM
GlasulMM